image
Medelina Health nudi širok spektar profesionalnih tretmana njege lica i tijela.
Posljednje na Blogu
Search
 

ZATEZANJE KOŽE LICA MEZONITIMA

Tretman mezonitima je nekirurška inovativna metoda koja se koristi za rejuveniaciju i lifting lica. Koriste se niti od posebno dizajniranih razgradivih vlakana za podizanje, pomlađivanje i zatezanje kože.

 

Mezoniti se uvode pod kožu pomoću igle gdje se radi mreža niti na kojoj se stvara novi kolagen. Nakon uvođenja igle konac ostaje pod kožom, a niti se u potpunosti razgrade kroz šest mjeseci.  Tretman nije kirurški i nema rezanja, a minimalno je bolan. Rezultati tretmana vidljivi su odmah, a maksimalan učinak vidljiv je nakon 30-60 dana. Mezoniti ostaju u tkivu još mjesecima, tako da je ukupno trajanje efekta 15-20 mjeseci.

 

Kako funkcioniraju mezoniti?

Metoda uvođenje mezonita je 100 % prirodna jer potiče vlastite snage da stvore novi kolagen u koži. Niti potiču pojačanu cirkulaciju na tretiranom području što ubrzava izmjenu starih stanica kože sa novima. Razvoj novog kolagena smanjuje bore te poboljšava izgled i kvalitetu kože.

PREPORUKE: Nakon zahvata smijete koristiti analgetike u slučaju pojave bolova. Prvih tjedan dana čistite i sušite lice vrlo nježno i bez grubih pokreta, kosu perite nježno, a make up nanosite u minimalnim slojevima i bez grebanja lica. Prva dva tjedna nakon zahvata izbjegavajte gimnastiku lica i pretjerane pokrete dok pričate, jedete ili zijevate. Potrebno je nekoliko tjedana izbjegavati solarij i sunčanje, a tretmane i masaže lica, kao i bavljenje sportom, preporučljivo je izbjegavati barem tri tjedna nakon zahvata. Također, nemojte se podvrgavati dentalnoj kirurgiji tri tjedna nakon zahvata.