image
Medelina Health nudi širok spektar profesionalnih tretmana njege lica i tijela.
Posljednje na Blogu
Search
 

Blog

5 malih, slatkih sitnica koje (ni)ste znali o injekcijama za usne

Prije 5 godina, u jednoj od epizoda “Keeping Up with Kardashians”,  tada 17-godišnja Kylie Jenner napokon je priznala da se podvrgla povećanju usana. Ništa neobično, niti šokantno! Nije niti prva, a niti zadnja u dugom nizu celebritija koju su to napravili, još uvijek rade ili će to učiniti. Od tada je prošlo 5 godina, i već vrapci na grani znaju sve o tome ili ipak ne znaju, provjerite sami.

1.Postoji mnogo mogućnosti kako povećati usne, ali najčešće su napunjena hijaluronskom kiselinom.

  1. godini, Restylane i drugi poput njega ponudili su tržištu injekcije za usne – napunjene gelom sličnog sastava hijaluronskoj kiselini, koja se prirodno pojavljuje u tijelu i odgovorna je za mladost kože. Rezultati takvog zahvata su dugotrajni, obično šest mjeseci ili duže, i mnogo učinkovitiji i znatno sigurniji od ostalih tvari, poput kolagena, za koji je potreban četverotjedni alergijski test. Osim ove opcije, postoji i mogućnost da se vlastita tjelesna masnoća uzme iz drugog područja i ubrizgava u usne (da, točno ste pročitali), ali rezultati su kratkotrajni jer vaše tijelo ima tendenciju da ponovno upija masnoću.

2.Možete kontrolirati punoću usana

Osobito u slučaju punila s hijaluronskom kiselinom, lako je kontrolirati količinu koja se ubrizgava u vaše usne, tako da nećete odmah prijeći s prirodnog izgleda na usne ludih riba. Tijekom postupka možete procijeniti i vidjeti želite li više ili ste zadovoljni do sada učinjenim.

3.Nije toliko skupo kao što možda mislite.

Ukoliko ste odlučili krenuti u ovu avanturu, pretpostavlja se da ste i pripremili određenu količinu novaca za to. Cijene variraju na tržištu od ponude dana pa do one superekstraplatinastokraljevske od koje boli glava. Ali na vama je da odlučite što želite i naravno koliko vam je debeli novčanik. Važno je da ste zadovoljni s rezultatom zahvata!

4.Injekcije usana smatraju se “nekirurškim” postupkom.

Zbog injekcija, punila za usne  se ne smatraju plastičnom operacijom, zbog čega se mogu izvesti u ordinaciji vašeg dermatologa, stomatologa i sl.

5.Da, postoje nuspojave.

Otekline, crvenilo, modrice i bol sve su to uobičajene nuspojave, a moguće je i stvaranje kvržica i asimetrija, no to kod iskusnih osoba su vrlo rijetke pojave.

Leave a Reply

nineteen − 14 =

medelinahealth