image
Medelina Health nudi širok spektar profesionalnih tretmana njege lica i tijela.
Posljednje na Blogu
Search
 

PRP

PRIRODNO POMLAĐIVANJE- PRP terapija matičnim stanicama 

PRP tretman izvrstan je za sve koji imaju umornu i suhu kožu koju je potrebno regenerirati, a odlični rezultati pokazali su se i u korekciji neujednačene pigmentacije kože, te ožiljaka od akni.

Ukoliko niste skloni tretmanima s hijaluronskim filerima i botoxom, a ipak želite poboljšati svoj izgled i održavati ga, ovo je metoda za vas. Ne postoji ništa bolje i sigurnije od vlastitog tkiva!

PRP je skraćenica od engleskog naziva Platelet Rich Plazma, u prijevodu plazma obogaćena trombocitima koji su odgovorni za zgrušavanje krvi, no u sebi sadrže stotine proteina koje nazivamo faktorima rasta, koji su odgovorni za bržu regeneraciju i zacjeljivanje.

 

Nije potrebna nikakva priprema već se prvo izvadi manja količina krvi kao da vadite krv u laboratoriju. Potom se krv pripremi i razdvoji tekući dio krvi zvan plazma od staničnog dijela. Postupak se izvodi pojedinačnim ubodima iglicom, minimalno je bolan i traje oko 45 minuta. Glavne nuspojave su osjetljivost i blago crvenilo koje traje oko 24 sata, tako da odmah nakon završetka tretmana možete nastaviti sa svojim uobičajenim aktivnostima.

Nakon toga se stavi maska s faktorima rasta koji dodatno potiču efekt pomlađivanja da koža bude sjajna, glatka i nježna.

Kako djeluje tretman?

Izolirani faktori rasta i matične stanice imaju posebno jak izražen efekt pomlađivanja tako što nadoknađuju izgubljeni volumen, stvaraju novi kolagen, smanjuju bore, potiču obnovu uz uklanjanje oštećenja tkiva.

Metabolizam se ubrza te koža postaje svježa i sjajna. Cilj je potaknuti prirodne procese obnove regeneracije te iskoristiti vlastite snage organizma. Matične stanice se pretvaraju u kolagen što je od presudne važnosti za vrhunske rezultate.

Organizam dobije sve što mu je potrebno za pomlađivanje i regeneraciju. Tretman potiče kaskadnu reakciju koja se s vremenom ubrzava i povećava što je razlog da se rezultat ne vidi odmah nego s vremenom postaje sve bolji. Tretman djeluje površno i dubinski na kožu.

Može se obogatiti hijaluronskom kiselinom koja se, kao sastavni dio kože, s godinama prirodno gubi.

Tretirati se može cijelo lice, vlasište, vrat i dekolte, odnosno sva područja na kojima je koža posebno tanka i osjetljiva.

Za dobar rezultat, preporuka je napraviti dva tretmana u razmaku od mjesec dana, a dalje jedan tretman godišnje za održavanje.

medelinahealth