image
Medelina Health nudi širok spektar profesionalnih tretmana njege lica i tijela.
Posljednje na Blogu
Search
 

BOTOX

Kad se smijete, ljutite ili čudite koristite mišiće na licu. S vremenom te kontrakcije dovode do stvaranja trajnih bora na licu, posebno na čelu, između obrva, s vanjske strane očiju i oko usta. S godinama te promjene Vas mogu učiniti da izgledate umorno, iscrpljeno i starije.

Današnji trendovi nameću ljepotu, mladost i njegu vanjskog izgleda kao preduvjet uspjeha u profesionalnom i privatnom životu. Koliko puta ste se pogledali u ogledalo i pomislili postoji li kakav eliksir mladosti koji bi izbrisao nastale bore i učinio Vaš izgled mlađim, svježijim te istovremeno prirodnim?

 

KAKO DJELUJE BOTOX?

Djelovanje Botoxa se očituje na neuromuskularnom spoju gdje se veže na receptore za acetilkolin te precizno apliciran u vrlo malim količinama blokira rad pojedinih mišića koji sudjeluju u mimici lica. Proces aplikacije traje oko 10-15 minuta, ovisno o tome koliko se zona tj. bora želi tretirati, a sama aplikacija je gotovo bezbolna.

Učinak Botoxa počinje se uočavati nakon 2-5 dana, maksimalno djelovanje se ostvaruje nakon 7-10 dana te je lokalizirano samo na mjesta na koja je primijenjen. Nakon aplikacije Botoxa lice djeluje mlađe i odmorenije uz održavanje prirodnosti izgleda.

 

KOLIKO TRAJE UČINAK BOTOXA?

Kod osoba srednjih godina postiže se efekt pomlađivanja za 5-7 godina. Učinak traje oko 3 – 6 mjeseci i može se ponavljati 2-3 puta godišnje. Ako pacijent uz izražene bore ima prisutan višak kože vjeđa bolji efekt pomlađivanja se postiže kombinacijom sa estetskim zahvatom korekcije kapaka (blefaroplastikom).

Koje su eventualne neželjene popratne pojave primjene Botoxa?
Nakon apliciranja injekcija Botoxa na mjestu primjene se može pojaviti blaga bolnost, oticanje i crvenilo koja prolazi za nekoliko sati do nekoliko dana.

BOTOX SE KORISTI ZA:

 

UKLANJANJE BORA LICA I VRATA

Najčešće se primjenjuje za uklanjanje:

  • horizontalnih bora na čelu
  • vertikalnih bora između obrva (tzv. bore mrštilice)
  • bora s vanjske strane očiju (tzv. bore smijalice)

U slučaju kada su bore na licu poprilično izražene i duboke, a koža obješena, terapija Botoxom neće ih u potpunosti izbrisati. U ovakvim slučajevima potrebna je kombinacija Botoxa i hijaluronskih dermalnih filera.

 

PROTIV ZNOJENJA

Prekomjerno znojenje, neovisno o godišnjem dobu, temperaturi i ostalim vremenskim prilikama stvara nelagodan osjećaj i estetski problem.

Jedna od primjena Botoxa je i aplikacija ispod pazuha, u dlanove ili stopala kako bi se spriječilo znojenje. Mrlje od znoja na odjeći sada mogu postati prošlost. Metoda je sigurna i vrlo učinkovita. Botox djeluje do 6 mjesec uz suhoću pazuha. Tretman izuzetno popularan kod muške populacije.

medelinahealth