image
Medelina Health nudi širok spektar profesionalnih tretmana njege lica i tijela.
Posljednje na Blogu
Search
 

TRETMANI HIJALURONSKOM KISELINOM

HIJALURONSKA KISELINA prirodni je sastojak tijela i neophodna je za održavanje vlage, čvrstoće i elastičnosti kože. Zbog vanjskih čimbenika kao što su izloženost suncu, zagađenju i slobodnim radikalima, kao i prirodnog procesa starenja, razina hijaluronske kiseline u koži opada iz godine u godinu. Naša koža postaje sve tanja, suša i gubi elastičnost. Počinju se pojavljivati linije i bore, smanjuje se volumen i mijenja se cijeli sklad lica.

Srećom, znakove starenja moguće je zaustaviti bez operacije i boli hijaluronskim filerima. Hijaluronski fileri koje koristimo u potpunosti su neživotinjskog porijekla (produkt su bakterija koje se uzgajaju u laboratoriju), potpuno čisti, kontrolirani i tijelo ih izrazito dobro podnosi.

Savršeni su za popunjavanje bora na licu, nazolabijalnih bora, za podizanje obraza, male korekcija nosa ili brade, te za popunjavanje usana.

 

Tretman je izrazito brz i jednostavan. Vrlo tankim iglicama ulazi se pod kožu (prethodno anestetiziranu lokalnim anestetikom) i ubrizgavaju se male količine hyaluronskog gela duž bore dok se ne popune. Lagano crvenilo i oteklina na mjestu ubrizgavanja nestaje u roku od nekoliko minuta pa do nekoliko sati, zavisno o osjetljivosti kože. Rezultat ovog tretmana traje od 8-12 mjeseci (ako se popunjavaju bore) ili 4-5 mjeseci ako se popunjavaju usnice, i isti je potrebno nakon tog roka ponoviti.


Budući se hyaluronska kiselina normalno nalazi u koži, nema štetnih reakcija organizma, osim ako je klijent alergičan na proteine bakterija (u vrlo rijetkim slučajevima 1:20000). Kod vrlo rijetkih klijenata moguća je vrlo brza resorpcija gela u okviru par tjedana. To se ne može predvidjeti prije nego se filer ubrizga. 


Ipak, klijenti koji redovito, svake godine ubrizgavaju hyaluronske filere, primjećuju kako im koža postaje sve svježija i mlađa, a bore sve površnije. To je zbog hidrofilnog svojstva hyalurona. Jedna molekula hyalurona povlači 10-20 molekula vode, a tamo gdje ide voda potiče se i stvaranje kolagena.

 

PREPORUKE: Da bi se smanjio rizik od natučenosti i krvarenja na mjestu uboda, tjedan dana prije tretmana preporuča se izbjegavanje bilo kakvih lijekova  kao što su antikoagulansi i protuupalni lijekovi koji mogu produžiti krvarenje. Nakon ubrizgavanja injekcijom ne biste trebali stavljati nikakvu šminku barem 12 sati, a preporuka je i da se tjedan dana izbjegava sunčanje ili visoke temperature.

ŠTO SU SKIN BOOSTERI?

Skin boosteri su vrlo jednostavan, siguran i brz estetski tretman. Koristeći tanju, pliću iglu preparat na bazi hijaluronske kiseline, određenih nutrijenata i aminokiselina injektira se u dermis, srednji sloj kože. Tako injektiran preparat dubinski hidriratizira i hrani kožu čineći je svježijom i dubinski nahranjenom, a površinske bore i plići atrofični ožiljci su manje izraženi i vidljivi.

Uz ove brzo vidljive učinke biorevitalizacije, dodatno stimuliraju vlastitu kožu na proizvodnju kolagena i elastina, te dugoročno usporavaju proces starenja kože. Bitno je naglasiti da boosteri za lice ne mijenjaju oblik samog lica niti utječu na mišićnu funkciju. Osim na licu boosteri se mogu se primijeniti za poboljšanje kože na vratu, dekolteu i šakama.

PROFHILO je hijaluronski filer, skin booster i mezoterapija u jednom.

Nazivaju ga još i biorevitalizatorom ili biostimulatorom, a primarna zadaća mu je poticanje prozvodnje vlastitog kolagena i elastina u koži uz unošenje velike količine hijaluronske kiseline.

Za razliku od uobičajenih dermalnih filera ne stvara dodatni volumen kože nego duboko u tkivu potiče fibroblaste da sami proizvedu više kolagena i ‘popune’ kožu radi što prirodnijeg rezultata. Osim lica, idealan je za tretiranje područja koja se inače teško tretiraju uobičajenim filerima – vrat, ruke, šake, koljena.

Profhilo je jedan od proizvoda s najvećom koncentracijom hijaluronske kiseline na tržištu tako da su dovoljna dva tretmana za obnovu kože. Drugi tretman se izvodi mjesec dana nakon prvog. Tretmani održavanja provode se sukladno stanju kože te očekivanjima klijenta. Preporuka je 1-2 puta godišnje.