image
Medelina Health nudi širok spektar profesionalnih tretmana njege lica i tijela.
Posljednje na Blogu
Search
 

KEMIJSKI PILING

Kemijski piling je medicinska procedura pri kojoj se na kožu nanosi odabrana kemikalija (glikolna, mandelična ili druga vrsta organske kiseline), a s ciljem poboljšanja stanja kože.

Nakon pilinga dolazi do obnavljanja epidermisa i poboljšanja arhitekture dermisa zbog povećane biosinteze kolagena i hijaluronske kiseline, dakle dolazi do remodeliranja kože. Zbog toga su izvrsna su metoda za liječenje akni, ožiljaka od akni, hiperpigmentacijskih mrlja, za ublažavanja plićih bora, a mogu se koristiti i za osvježenje kože lica.

 

Kemijskim pilingom uklanjamo stare i time potičemo rast novih stanica kože, kako bi ona bila sjajnija, zdravija i ljepša.

Kemijskim pilingom se liječi širok spektar indikacija, kao što su akne i ožiljci od akni, solarne keratoze, ali se i ublažavaju bore te korigiraju fotooštećenja kože lica, vrata i dekoltea.

 

Prema dubini djelovanja u koži, razlikujemo vrlo površinske, površinske, srednje duboke i duboke kemijske pilinge.

Koristimo ga kao zaseban tretman, ali i kao pripremu ili nadopunu drugim tretmanima.

Cilj tretmana je skidanje određenog broja slojeva kože, čime se želi potaknuti prirodna obnova kolagena i elastina u koži te postići čišća i zdravija koža.

 

Idealan kandidat je svaka osoba koja želi poboljšati teksturu i vlažnost svoje kože, postići mladenački izgled kože, ukloniti bore ili poboljšati poremećaje pigmentacije.

 

Kemijski piling se, ovisno o tipu kože, indikaciji i odabranoj vrsti pilinga, najčešće provodi u nekoliko tretmana u razmaku od 7 – 14 dana.