image
Medelina Health nudi širok spektar profesionalnih tretmana njege lica i tijela.
Posljednje na Blogu
Search
 

UKLANJANJE MRLJA I KAPILARA IPL-OM

Pucanje kapilara na licu i tijelu mnogim ljudima stvara probleme u životu, iako je uglavnom genetski problem, jer se nasljeđuju kapilare koje su poprilično porozne i sklone pucanju. Pušenje, izloženost suncu, visoka temperatura, trudnoća i uska odjeća samo su neki od razloga zbog kojih kapilare također pucaju.

 

Tretman uklanjanja kapilara se izvodi upotrebom aparata sa svjetlošću visoke snage. Kombinacija lasera i IPL-akod uklanjanja kapilara pokazala se izrazito učinkovita, budući da laser bolje uništava dublje, plavkaste kapilare, a IPL je bolji u uništavanju crvenih površinskih kapilara. Ovi su tretmani prilično agresivni za kožu, tako da je izuzetno važno da je koža bijela, budući takva koža, bez pigmenta, odbija svijetlost, a reagiraju samo neestetske crvene i plave mrlje. Vrlo često, nakon tretmana, ostaju hipopigmentacije (dijelovi kože bez pigmenta) koje vrlo brzo ponovo zadobiju normalnu pigmentaciju nakon mjesec ili dva. Ukoliko se to ne dogodi u tom vremenskom periodu, pigmentacija se vraća nakon uobičajenog izlaganja suncu. Ukoliko se pojave opekotine, najbolji je tretman aloa verom (100%-om).

 

Mrlje na koži mogu nastati kao posljedica izloženosti suncu, hormonskog disbalansa, bolesti ili pak jednostavno starosti. Srećom, danas se IPL-om mrlje uspješno uklanjaju. Prije samog tretmana potrebno je 4 tjedna ne se izlagati suncu ili ići u solarij, te izbjegavati korištenje krema za samotamnjenje barem tjedan dana prije tretmana. Nakon tretmana mrlje će potamniti, a kako bi uspješno nestale potrebno je napraviti nekoliko tretmana u razmaku 3-4 tjedna.

 

Osobe koje konzumiraju bilo kakve lijekove osim paracetamola, aspirina ili kontracepcijskih pilula, osobe sa epilepsijom, pejsmejkerom i internim defibrilatorom te trudnice i dojilje ne bi smjele raditi ovaj tretman.