image
Medelina Health nudi širok spektar profesionalnih tretmana njege lica i tijela.
Posljednje na Blogu
Search
 

PUNJENJE HIJALURONOM

Hijaluronska kiselina prirodni je sastojak tijela i neophodna je za održavanje vlage, čvrstoće i elastičnosti kože. Zbog vanjskih čimbenika kao što su izloženost suncu, zagađenju i slobodnim radikalima, kao i prirodnog procesa starenja, razina hijaluronske kiseline u koži opada iz godine u godinu. Naša koža postaje sve tanja, suša i gubi elastičnost. Počinju se pojavljivati linije i bore, smanjuje se volumen i mijenja se cijeli sklad lica.

 

Srećom, znakove starenja moguće je zaustaviti bez operacije i boli hijaluronskim filerima. Hijaluronski fileri koje koristimo u potpunosti su neživotinjskog porijekla (produkt su bakterija koje se uzgajaju u laboratoriju), potpuno čisti, kontrolirani i tijelo ih izrazito dobro podnosi.

Savršeni su za popunjavanje bora na licu, nazolabijalnih bora, za podizanje obraza, male korekcija nosa ili brade, te za popunjavanje usana.

 

Tretman je izrazito brz i jednostavan. Vrlo tankim iglicama ulazi se pod kožu (prethodno anestetiziranu lokalnim anestetikom) i ubrizgavaju se male količine hyaluronskog gela duž bore dok se ne popune. Lagano crvenilo i oteklina na mjestu ubrizgavanja nestaje u roku od nekoliko minuta pa do nekoliko sati, zavisno o osjetljivosti kože. Rezultat ovog tretmana traje od 8-12 mjeseci (ako se popunjavaju bore) ili 4-5 mjeseci ako se popunjavaju usnice, i isti je potrebno nakon tog roka ponoviti.


Budući se hyaluronska kiselina normalno nalazi u koži, nema štetnih reakcija organizma, osim ako je klijent alergičan na proteine bakterija (u vrlo rijetkim slučajevima 1:20000). Kod vrlo rijetkih klijenata moguća je vrlo brza resorpcija gela u okviru par tjedana. To se ne može predvidjeti prije nego se filer ubrizga. 


Ipak, klijenti koji redovito, svake godine ubrizgavaju hyaluronske filere, primjećuju kako im koža postaje sve svježija i mlađa, a bore sve površnije. To je zbog hidrofilnog svojstva hyalurona. Jedna molekula hyalurona povlači 10-20 molekula vode, a tamo gdje ide voda potiče se i stvaranje kolagena.

PREPORUKE: Da bi se smanjio rizik od natučenosti i krvarenja na mjestu uboda, tjedan dana prije tretmana preporuča se izbjegavanje bilo kakvih lijekova  kao što su antikoagulansi i protuupalni lijekovi koji mogu produžiti krvarenje. Nakon ubrizgavanja injekcijom ne biste trebali stavljati nikakvu šminku barem 12 sati, a preporuka je i da se tjedan dana izbjegava sunčanje ili visoke temperature.