image
Medelina Health nudi širok spektar profesionalnih tretmana njege lica i tijela.
Posljednje na Blogu
Search
 

FOTOEPILACIJA

Fotoepilacija je trajno uništavanje dlačica pomoću svjetlosti visoke snage (laseri i IPL sistemi). IPL uklanja crnu, čvrstu dlaku sa postotkom učinkovitosti od 70 do 90%. Postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta ovisno o mjestu koje se tretira, o gustoći dlake te o genetskoj predispoziciji za pojačan rast dlake kao i o hormonalnom disbalansu.

 

Najbolji efekt kod uklanjanja dlačica postiže se kada je što veći kontrast između boje dlačice i boje kože (što tamnije dlačice i svjetlija koža, to bolji efekt). Za što bolju uspješnost tretmana dlačice moraju biti vidljive i duge 0,5 – 1 cm. Između tretmana dlačice se ne smiju čupati (voskom, šećernom pastom, pincetom is l.), već samo obrijati britvicom ili skratiti trimerom kako se ne bi isčupao korijen dlačice.

 

Nakon fotoepilacije dlačice sporije rastu, tanju su, većina sasvim nestane i nema više urastanja.

PREPORUKE: Koža na tretiranom području ne smije biti potamnjela od sunčanja. Potrebno je da prođe mjesec dana nakon sunčanja kako bi se sigurno moglo tretirati s IPL-om. Isto tako ne smije se kožu tretiranog područja nakon tretmana izlagati suncu dva tjedna.